DRAFT SCHEDULE: 9th Annual ACMHE Conference

October 27-29, 2017 | 1440 Multiversity | Scotts Valley, CA

A note on arrivals: in order to attend the Friday morning contemplative practice offerings, which provide an opportunity for reflection prior to the start of the plenary sessions, we encourage arrival on Thursday evening–especially if you are traveling from far away. 1440 Multiversity offers both 3-night and 2-night lodging/registration options.

Last updated: August 24, 2017. This is a draft and subject to change.

Friday, October 27

6:30 – 7:45 am 1440 Multiversity’s Yoga & Meditation Classes
Various Locations, TBD
7:00 – 8:30 am Breakfast
Dining Hall
8:30 am – 12:30 pm Conference Registration is Open
10:00 am – 12:00 pm Contemplative Practices
Various Locations, TBD
12:00 – 1:00 pm Lunch
Dining Hall
1:00 – 1:30 pm Conference Opening
Outlook Theater
1:30 – 3:00 pm Three Panels on Teaching and Learning, Leadership, and Student Affairs – Introductions
Outlook Theater
3:00 – 3:30 pm Break
with refreshments
3:30 – 5:00 pm Question and Answer Session w/Panelists
with refreshments
5:00 – 6:00 pm Break
6:00 – 7:00 pm Dinner
Dining Hall
7:30 – 9:00 pm “Revolutionary Mindfulness”
Keynote Speaker: Rhonda Magee
Outlook Theater

Saturday, October 28

6:30 – 7:45 am 1440 Multiversity’s Yoga & Meditation Classes
Various Locations, TBD
7:00 – 8:30 am Breakfast
Dining Hall
8:30 – 9:00 am Contemplative Practices
Various Locations, TBD
9:00 – 10:30 am Master Workshops
1st floor room #2, 2nd floor rooms #6 and #7
10:30 – 10:45 am Break
10:45 – 11:45 am Parallel Session I (60-minute)
Breakout spaces on 1st and 2nd Floors, Outlook Building
11:45 am – 1:00 pm Lunch
Dining Hall
12:00 – 1:00 pm 1440 Multiversity’s Yoga, Tai Chi, and Dance Classes
Various Locations, TBD
1:00 – 1:30 pm Parallel Session II (30-minute)
Breakout spaces on 1st and 2nd Floors, Outlook Building
1:45 – 2:45 pm Parallel Session III (60-minute)
Breakout spaces on 1st and 2nd Floors, Outlook Building
3:00 – 4:00 pm Parallel Session IV (60-minute)
Breakout spaces on 1st and 2nd Floors, Outlook Building
4:00 – 5:30 pm Poster Session
Sanctuary
Refreshments will be available for the first 30 minutes.
Also, 1440 Multiversity’s Yoga, Meditation, and Tai Chi Classes will run in various locations until 6:45 pm.
6:00 – 7:00 pm Dinner
Dining Hall
7:00 – 8:00 pm “Restorative Justice: Mindfulness, Radical Healing and Social Transformation”
Keynote Speaker: Fania Davis
Outlook Theater
8:00 – 9:00 pm Evening Offerings/Events TBD

Sunday, October 29

6:30 – 7:45 am 1440 Multiversity’s Yoga & Meditation Classes
various Locations, TBD
7:00 – 8:30 am Breakfast
Dining Hall
If you are staying on-site, please be prepared to check out of your room by noon.
8:30 – 9:00 am Contemplative Practices
Various Locations, TBD
9:00 – 10:00 am Parallel Session V (60-minute)
Breakout spaces on 1st and 2nd Floors, Outlook Building
10:15 – 11:15 am Parallel Session VI (60-minute)
Breakout spaces on 1st and 2nd Floors, Outlook Building
11:30 – 12:30 pm Conference Closing
Auditorium, Outlook Building
12:00 pm 1440 Multiversity’s lodging check-out time.
12:30 – 1:30 pm Lunch
Dining Hall
Share This